QR code maken, gratis generator met eigen logo

Een QR code maken doe je met onze gratis generator. Kies voor welke toepassing je een QR code wilt maken. Vul de benodigde gegevens in en voeg desgewenst een logo of andere afbeelding toe. Sla vervolgens de code op om deze te printen of digitaal te delen. De generator is gratis en zal dat altijd blijven.

Onze QR code generator biedt onder andere de volgende voordelen en mogelijkheden

 • Onbeperkt gratis QR codes maken, ook voor commercieel gebruik .
 • Personaliseer je QR code met een logo of andere afbeelding.
 • Pas de kleuren aan van de code om deze opvallender te maken en een bepaalde stijl uit te dragen
 • Wel 14 soorten voor verschillende toepassingen.
 • QR codes maken met deze generator is en blijft altijd gratis.

QR code maken (stappenplan)

 1. Kies de gewenste toepassing. Dit kan een QR code zijn voor een URL, visitekaartje, wifi toegang en meer.
 2. Vul de benodigde gegevens in. Let op dat sommige velden verplicht zijn.
 3. Pas naar eigen smaak de vormen en kleuren aan in het design. Verderop worden de mogelijkheden verder toegelicht.
 4. Selecteer indien gewenst een icoon die geschikt is voor de toepassing of maak een QR code met je eigen logo met de upload functie.
 5. Is de QR code naar wens? Klik dan op “Maak QR code”. Deze kan vervolgens geprint worden of gedownload in verschillende bestandsformaten.

Design aanpassen van je eigen QR code

Het ontwerp van de QR code die je wilt genereren kan nog veel verder aangepast worden met de generator. De volgende opties vind je onder de knoppen bij de generator wanneer je je eigen QR code aan het maken bent.

 • Opties:
  • Afmeting: de grootte in pixels van de te maken QR code.
  • Achtergrond: de kleur van de achtergrond aanpassen.
  • Voorgrond kleur van het patroon aanpassen, dit kan zelf een kleurverloop hebben; bijvoorbeeld van rood naar blauw.
 • Design:
  • Puntstijl: je kunt kiezen uit wat voor vorm puntjes de QR code gemaakt wordt.
  • Marker rand: bepaalt wat voor vorm de markers (die op de hoeken van de QR code zitten) heeft.
  • Marker midden: bepaalt welke vorm de figuren in de marker hebben.
  • Marker midden en rand kleuren: daar kun je bepalen welke kleuren de markers hebben.
 • Logo of icoon toevoegen:
  • Kies icoon of upload je eigen logo: je kunt hier een plaatje van je computer, telefoon of camera uploaden. Deze zal daarna in het midden van de QR code die je gaat maken terecht komen. Leuk om bijvoorbeeld een logo van je bedrijf of vereniging aan toe te voegen.
  • Je kunt ook kiezen uit de iconen die er al staan, bijvoorbeeld een wifi icoon voor een wifi verbinding QR code.
 • Frame:
  • Selecteer of je een frame wilt, erg leuk om extra aandacht te trekken en een tekst toe te voegen zoals “scan me” om mensen aan te trekken de QR code te scannen.
  • Aangepast framekleur: je kunt de kleur van het gekozen frame aanpassen.
QR code maken
QR code maken voorbeeld

Let op! Een QR code heeft een quite zone. Dit zijn de lege rand rondom het oppervlak en die zijn nodig voor scan apparaten om de QR code te herkennen. Onze generator zorgt er tijdens het genereren voor dat deze rand automatisch toegevoegd worden. Zorg ervoor dat deze rand na het printen of downloaden intact blijft, niet te krap afsnijden dus. Bij te krap afsnijden kan het zijn dat de QR code niet meer werkt. Check de pagina “hoe werkt een QR code” voor meer informatie over de quite zone en over de algemene werking van een QR code.

QR code PDF downloaden en printen

Als je na het QR code maken wilt printen, kun je het best de PDF downloaden en deze gebruiken voor print. Het PDF bestand is namelijk een vector bestand. Dit betekent dat je de afbeelding oneindig kan vergroten en dat deze nog steeds scherp zal blijven. Een afbeelding die je eventueel toevoegt aan de QR code kan wel minder scherp worden door vergroting.

Een gratis QR code maken met eigen logo

Bij QRcodetotaal.nl gaan wij een stapje verder dan alleen het generen van de QR code. Naast dat je vormen en kleuren kunt aanpassen, kun je je eigen logo of andere afbeelding in het ontwerp toevoegen als je een qr code maken wilt. Hierdoor maak je visueel duidelijk waar de code voor bedoeld is. Zo kun je bijvoorbeeld een visitekaartje logo toevoegen voor v-cards (digitale visitekaartjes), een wifi icoon voor wifi QR codes, een pin voor een locatie enzovoort,

Het meest zal deze QR code generator afbeelding functie echter gebruikt worden voor het toevoegen van een logo. Ideaal voor branding en marketing toepassingen!

Je kunt er ook voor kiezen om een icoon te gebruiken in plaats van het eigen logo, we hebben alvast een aantal veelgebruikte iconen beschikbaar gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een icoon voor wifi, Bitcoin, visitekaartje, Zoom en nog meer kiezen. Je kunt ook een eigen icoon uploaden.

Downloaden van de gemaakte QR code

Na het aanpassen van de QR code, druk je simpelweg op de knop “Maak QR Code” en je eigen QR code is helemaal klaar om te downloaden. Deze kan gedownload worden in de bestandsformaten PNG, PDF of SVG. Ook kun je er voor kiezen om de QR code direct uit te printen.

Nadat je je gemaakte QR code hebt gedownload, is het natuurlijk zaak dat mensen deze gaan scannen. Je kun hiervoor de code uitprinten en verspreiden, bijvoorbeeld op stickers. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk de QR code digitaal te verspreiden op je website en sociale media kanalen. Op die manier kunnen mensen die op een desktop of laptop de QR code scannen vanaf de monitor.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een QR code maken?

Je kiest de toepassing van de QR code in de gratis generator hierboven. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in en de QR code wordt automatisch getoond. Daarna klik je op “maak qr code”. Vervolgens kun je een PDF, SVG of PNG bestand van de code downloaden. Ook heb je de mogelijkheid de QR code direct te printen.

Is de QR code generator echt gratis?

Ja, onze service is helemaal gratis. We slaan ook geen gegevens op waar we iets aan verdienen. Deze generator is gemaakt omdat we het simpelweg een mooie techniek vinden.

Wat is het voordeel van QR codes?

Het is gemakkelijk om veel data in 1 scan in te zien en op te slaan. Dit bespaart veel typewerk, met name op een smartphone is dat interessant. Zo kun je gemakkelijk een website bezoeken via een QR code, verbinden met een wifi netwerk zonder het wachtwoord in te typen, contact gegevens van personen opslaan en nog veel meer.

Kan ik een QR code na het maken aanpassen?

Met een dynamische QR code is dit mogelijk. Je kunt dan het internetadres waar naar verwezen wordt achteraf aanpassen.